Tutorial Download Font Untuk Photoscape

Posted by : Irene Sulastrie
Selamat petang korang semua!! Hye2x!! Petang2x nie olen nak share satu ilmu lagi.. Nak taw apa?? Cuba baca tajuk entry nie.. Hehehhe... Jangan marah taw... Hehehe.. Jom lah kita mulakan erk.. Tapi dengan syarat tumpukan perhatian sepenuhnya.. Hehehe... Teacher maw mengajar nie...Tehe :D


  • Pertama cuba korang pergi SINI untuk pilih font comel,cute then download... 
click DOWNLOAD { kaler hitam } Lepas korang click
tu mesti kuar gambar yg kat bawah tu kan??
Yang petak warna merah tu...

  • Then,akan terkeluar lah bentuk macam dekat bawah nie yer murid.. Then click yg cikgu telah bulatkan dengan kemas.. Tehe :D    

  • Bila korang dah click Extract tu kan.. Muncul dgn mengejutnya bentuk mcm kat bawah nie..
click yang petak kaler hitam tu yer anak murid
tersayang

  •  Adduuiii..banyak sangat petak nk keluar nie.. Hehehe.. Bila dah tekan tu keluar plak mcm nie


Click dua kali taw dear....Untuk OPEN...

  •  Last sekali window yang akan terOpen ialah window mcm kat bawah nie.. Hehhee
Click install... :D

  • Dah siap... Font yang korang download tu akan automatik akan ada dalam photoscape korang.. :) 
Okay murid2x.. Kelas kita sudah tamat untuk hari ini.. Kalau cikgu olen ada ilmu baru lagi,cikgu olen share sama kamu semuanya.. Jaga diri,jaga kesihatan.. Assalamualaikum!! :)


3 comments :

nurul alfira nasir said...

thanks akak

Atsui Jing said...

terima kasih banyak sebab berkongsi ~~~! :D

Nurrul Nadziela said...

tq,cikgu.Sekarang saya boleh edit denga font yang baru.terima kasih ye