Jom Belajar Bahasa Saya :)

Posted by : Irene Sulastrie
Selamat pagi semua...Hehehe.. Tumpang lalu olen nak share something.. Lagi pun sekarang dah kenyang.. Baru lepas makan... Alhamdulillah.. JAdi semangat sikit nak share ilmu... Korang taw x olen nak share bahasa apa?? Hehehe.. Sebagai intronya olen nak kenal kan diri.. Nama penuh Irene Sulastrie Binti Sumansor... Asal Sabah area TAWAU... Kalau tak tahu dekat mana tengok peta dekat bawah.. Tehe... :D

 comelnya saya.. Hahaah...

Dah taw dah?? Bagus2x.. So, ari nie nak share bahasa tawau lah.. Hope korang berminat nak tahu.. Mungkin agak lucu bg orang yg x biasa... Cuba tengok pic bawah nie lagi...

Klik untuk pembesaran yang sihat...Hehehe

Gambar nie sy copy dari satu blog tawau juga.. Hehehe... Ada rasa lucu x?? Lagi satu orang tawau memang selalu guna kan perkataan 'bha/bah' sebagai kata tambahan.. For example " Di layan bha kalau kaw "...
Lagi satu jangan hairan kalau orang sabah guna perkataan aku sebagai ganti nama diri.. Sebab itu lah perkataan yang kita orang hari2x guna walaupun perkataan itu agak kasar bagi orang lain.. Tapi bagi orang sabah it's a normal word.. Hehehe.. Sudah2x.. Pergi berlatih cepat cakap bahasa sabah a.k.a tawau.. hehehe..
Sebagai penutup,waaaa...ada penutup gitu.. Olen nak share tempat2x yang ada dekat Bandar Tawau :)
Check It Out!!
 Gambar nie dekat Eastern Plaza..Tempat orang shopping juga lah...
Bangunannya bercantum sekali dengan Hotel Promenade Tawau
 Suasana malam dekat Bandar Tawau.. Orang tawau panggil tempat nie area2x fajar
 Ini hotel Promenade yg olen cakap kan tadi..
 Cantik x?? Hehehe...Nie orang tawau panggil highway... Tempat remaja2x lepak,
sambut hari keluarga ker.. Tempat nie akan penuh kalau hujung minggu.. :)
 Tempat yang sama juga... Highway
 Okay!! Nie shopping mall dekat tawau yang paling popular..Hehehehe
Nie namanya Sabindo Plaza..Tempat lepak2x juga.. Banyak kedai2x baju,kasut..
Kadang2x ada promotion dekat sini..
 Yang ini namanya Grace Plaza.. Baru juga di buka...

 Gambar terakhir bandar tawau bila malam...
Warna-warni gitu..

Terpikat??jatuh hati??teringin??hahaha... So,jom datang jalan2x dekat Tawau...
Take care :) 

1 comment :

♥shahirah♥ said...

Nice sharing :D nak belajar gak bahasa sabah ni :)