Tutorial Guna Xiu Xiu [ Part 2 ]

Posted by : Irene Sulastrie
Selamat pagi kepada anda semua!! Hehehe.. Pagi2x nie olen nak share satu tutorial,satu ilmu pasal xiu xiu photo editor nie... Cuba tengok pic dekat bawah nie.. Ada beza x??

Ada beza x?? Makin cantik jadinya kan??
Hehehe...

Macam mana nak buat mcm tu meh olen tunjukkan... Pertama korang kena lah ada xiu xiu photo editor tu taw... Kalau x ada mmacam mana nak buat...

>> Pertama korang pilih pic korang yg nk di edit.. Dalam tuto nie olen pilih kembar olen.. Hahaha..Perasan.. Kak taylor Swift... Lepas tu ikut jer langkah dalam pic kat bawah nie k..

Klik untuk besar punya..
Hehehee...

>> Lepas dah puas hati ejaz2x tone muka tu... Ikut plak langkah kat bawah nie untuk letak contact lens kat mata...


>> Ikut jer taw step yang olen tunjuk dalam gambar tu..

>> Then kaler rambut plak... Kaler rambut nie olen guna dua kaler.. Coklat dengan kuning... Kaler coklat olen letak bgian luar and kaler kuning plak bgian dalam.. Nak lagi jelas tengok pic kat bawah k..

Tengok kan?? Kat dalam ada kaler kuning2x sikit..

>> Lepas tu step yang terakhir adalah lipsnya pulak...Turun bawah sikit untuk tengok gambarnya k..

Jadi merah gitu bibirnya...Hehhehee..

>> Hahahaa.. Tereeeenngg!!!!!!!! Dah siap!! Senang jer kan?? Lagi satu xiu xiu is the best lah kalau bab2x edit gambar.. Bagi olen lah.. So hope nie membantu korang nak guna xiu xiu macam mana...
Assalamualaikum!! Kalau dah baca jangan lupa like!! :)

Kembar olen.. Cantikkan.. Hahaha...

2 comments :

ell lina said...

suka entri ni sangat2..sebab sy suka edit2 gambar..tapi xpandai sangat..ehhe

м¡sђ. oŁξи said...

terima kasih sebab suka ell lina.. edit2x gambar memang best.. x apa.. nnt sy share lagi k pasal edit2x gambar nie erk.. :)