Tutorial Centerkan Tulisan dan Gambar Di Sidebar

Posted by : Irene Sulastrie
Jumpa lagi korang... Nak taw satu benda x.. Gara2x blog olen x mkn satu hari.. Tak rasa lapar pun taw bila kita edit2x blog.. Masa pun cepat jer berlari.. Waaaa!! Berlari ya masa.. Hahaha.. Dah!! Jom kita mula tutorial hari nie..

  1. Centerkan ayat dekat sidebar korang tu.. Macam gambar dekat bawah nie.. 


Comel kan?? Haha.. Kaler pink gtu.. Sebenarnya tutorial nie senang jer.. Tak panjang lebar pun codenya.. 
Tengok code dia dekat bawah taw..

<center>Celoteh Yang Korang Nak<center>
Dah siap!! Macam tu jer..

Tapi kalau korang nak ayat korang tu mcm enter..Yang banyak2x tu kan.. Juz buat mcm nie.
<center>Celoteh Yang Korang Nak 1<center>
<center>Celoteh Yang Korang Nak 2<center>
<center>Celoteh Yang Korang Nak 3<center> 
 2. Centerkan korang punya gambar dekat sidebar tu.

<center>URL Gambar Cute Korang<center>
Dah siap tutorial nie.. Simple jer kan.. Tap payah guna ctrl+f nak cari code2x.. But kena guna ctrl+c kalau nak copy yer budak comel.. :D
Kalau jadi sila lah bagi komen...

1 comment :

CIK AmiRa said...

assalamualaikum..nice blog olen!!pink gitu..huhu..
olen,.nk tnye..mcm mne nk buat org xleh copy entry blog kite ek??yg mcm olen buat ni laa..org xleh click kanan..xjmpe lgi mne2 blog yg buat tutorial psal ni..bleh tlg x??hehe